Till innehållet

Installation av NoFall anläggning i Halmstad Arena i Halmstad kommun

Projektet drevs av: Halmstads konståkningsklubb

Beskrivning av projektet

Vi vill gemensamt öka möjligheterna att pröva nya idéer för att utveckla verksamheter på is genom att öppna skridskoskola – för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Vi vill gemensamt öka möjligheterna att pröva nya idéer för att utveckla verksamheter på is genom att öppna skridskoskola – för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Halmstad Konståkningsklubb planerar att utveckla nyskapande verksamhet i Halmstad. Den nya verksamheten kommer att skilja sig från föreningens ordinarie verksamhet och involverar helt nya målgrupper. HalKK har en målstyrd agenda för hur verksamheten skall komma igång efter byggnationen, och för hur föreningen skall kunna driva verksamheten långsiktigt och hållbart i samarbete med Halmstad Arena, Halmstad kommun, den kommunala särskolan, SISU Idrottsutbildarna/Hallands idrottsförbund, Svenska Konståkningsförbundets Projekt ”Jämlik Ishall” samt föreningarna i Borås och Kungsbacka. För att göra detta möjligt så behöver Halmstad Arena utrustas med fallskydd i ishallens tak. Svenska Ishockeyförbundets rekommendationer ”Bygga Ishall” - Kommer i nästa uppdatering omfattas av nya rekommendationer bl.a i form av en rundbana i taket för fyra åkare i fallskyddsutrustning.

Sökta bidrag har beviljats och bärstål till själva anläggningen har precis installerats. No Fall anläggningen skall enligt plan installeras under vecka 45. Utbildning av tränare skall planeras in och visning av anläggningen för Kommunala Handikapprådet (KHR) är inplanerad.

HalKK har en målstyrd agenda för hur verksamheten skall komma igång efter byggnationen, och för hur föreningen skall kunna driva verksamheten långsiktigt och hållbart i samarbete med Halmstad Arena, Halmstad kommun, den kommunala särskolan, SISU Idrottsutbildarna/Hallands idrottsförbund, Svenska Konståkningsförbundets Projekt ”Jämlik Ishall” samt föreningarna i Borås och Kungsbacka

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2014.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2014.

Kontakt

Ort
Halmstad

Liknande projekt

  • Byggnation av föreningslokal Planetgatan 2 i Halmstads kommun

    Vi har tagit över en f.d affärslokal på Planetgatan 2 i Halmstad som vi ska bygga om efter verksamhetens behov. Det har varit en lång väntan på…

  • Nybyggnation av padelhall i Halmstad

    Syftet med projektet är att bygga en padelhall med två banor för att skapa fler aktiviteter för ortens barn och ungdomar.

  • Kul med trav

    Vi vill skapa intresse för hästar och trav.Vi erbjuder en hästskötarutbildning för personer med funktionsnedsättning.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.