Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Integrationsarbete 1614 Kristianstad

Projektet drivs av: Kristianstad FC

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att nyanlända barn och ungdomar ska få en bra grund för en god hälsa och snabbt komma in i det svenska föreningslivet.

Integration 1614 Kristianstad syftar till att nyanlända barn och ungdomar ska få en bra grund för en god hälsa och snabbt komma in i det svenska föreningslivet.

En målsättning är att skapa en modell för hur ideella föreningar i samverkan med kommun, boenden och intresserade kan ge nyanlända barn och ungdomar en så bra start i Sverige som möjligt med aktiviteter, språkträning, förenings- och samhällsinformation och möten med människor från olika delar av samhället. Basen i verksamheten är fotboll, men samarbeten ska byggas upp med andra idrotts- och kulturorganisationer dit intresserade barn och unga kan slussas in. Deltagare som visar intresse kommer att få möjlighet att bli ledare på fotbollsträningarna, få domarutbildning samt agera som mentorer för nya deltagare.

Modellen ska spridas till organisationer och kommuner över landet och ska på sikt fortsätta i föreningens ordinarie verksamhet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2016 och avslutades i juni 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2016 och avslutades i juni 2019.

Kontakt

Ort
Kristianstad
Sidan uppdaterades 2020-06-02.