Till innehållet

Interact

Projektet drivs av: KFUK-KFUM Göteborg

Beskrivning av projektet

Projektet INTERACTs övergripande mål är att underlätta övergången mellan skola och arbete eller vidare studier för målgruppen nyanlända tjejer.

Projektet ska bidra till att stärka målgruppens självständighet och identitet, ge arbetslivserfarenhet och stöttning till målgruppen samt arbeta för informationsspridning och fördomsbekämpning. Projektet kommer att arbeta med mentorsstöd, förenings- och företagssamarbeten samt sprida information och kunskap i syfte att bekämpa fördomar. Efter projekttiden planerar föreningen fortsatt använda INTERACT metoden i sitt arbete med målgruppen. KFUK-KFUM ska under projekttiden undersöka möjligheten att bli kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen. 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Girls Games - tjejer i idrottens förarsäte!

    Projektet vill göra en riktad insats för att öka antalet tjejer i åldrarna 15-25 år från idrottssvaga områden som ledare och deltagare inom olika…

  • Lesbisk Plats – Ung lesbisk organisering i landsbygd

    Projektet ska utveckla och testa nya sätt att skapa mötesplatser i landsbygdsorter för målgruppen, både fysiska och digitala.

  • Framtidens E-sport

    Projektet Framtidens E-sport ska verka för en mer inkluderande e-sportsscen. Målgruppen är tjejer, personer som identifierar sig som tjejer och icke…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.