Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

KONST FÖR ALLA Bild- och Formskola på Körsbärsgården, Gotland

Projektet drivs av: Stödföreningen för Körsbärsgårdens Konsthall och Skulpturpark

Beskrivning av projektet

Alla, inte minst barn och unga, behöver utlopp för sin fantasi och kreativitet. I Körsbärsgårdens Konsthall och Skulpturpark finns konst som är nära barns fantasi och värld.

Körsbärsträdgårdens Konsthall och Skulpturpark byggde om och ut sina lokaler mellan 2010-2013. Det möjliggjorde att man kunde ta emot hela skolklasser och personer i rullstol. Efterfrågan och idén att låta barn och unga få vara med och prägla Körsbärsgården växte. Efter diskussioner om samordning för att kunna förverkliga idén utformades projektidén. Projektets syfte är att låta barn och unga med eller utan funktionshinder få utlopp för sin kreativitet och fantasi genom att få skapa konst i Körsbärsträdgårdens Konsthall och Skulpturpark. Utställningarna och lokalerna ska anpassas så att de blir tillgängliga för personer med olika funktionshinder. Målet är att etablera verksamheten under tre år och göra den självgående efter den tiden. Verksamheten är tänkt att ledas av en erfaren pedagog och att utställande konstnärer berättar och skapar tillsammans med barnen. Efter projekttidens slut räknar man med att samarbetena ska fortsätta så Region Gotland stödjer transportkostnaderna och den förväntade utökade verksamheten genererar intäkter för finansiering av pedagog och konstnärsarvoden.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Kontakt

Ort
Burgsvik
Sidan uppdaterades 2020-06-02.