Till innehållet

Konstgräs på Wij i Ockelbo kommun

Projektet drivs av: Soo Shim Taekwondo och Hapkido Klubb

Beskrivning av projektet

Genom att bygga om befintlig naturgräsplan (elvamanna) till en konstgräsplan (ej uppvärmd) med sex belysningsstolpar, ger vi fler ungdomar möjlighet att spela/leka fotboll i Ockelbo.

Genom att bygga om befintlig naturgräsplan (elvamanna) till en konstgräsplan (ej uppvärmd) med sex belysningsstolpar, ger vi fler ungdomar möjlighet att spela/leka fotboll i Ockelbo.  Under ett antal år har vi inom Ockelbo IF diskuterat möjligheten till att kunna anlägga/finansiera en konstgräsplan i Ockelbo Kommun. Anledningen till detta är att vi ser att ungdomar i övriga kommuner har en betydligt större möjlighet att kunna idka den ädla sporten ”fotboll” under en större del av årets månader. För närvarande är Ockelbo Kommun den enda kommunen i Gästrikland och en av få kommuner i landet som ännu inte har någon konstgräsplan.

Ockelbo ligger i västra Gästrikland och är en av landets minsta kommuner med c:a 6 000 invånare. Kommunen jobbar hårt för att bland annat barnfamiljer skall flytta till orten, bra kommunikationer finns till främst Gävle och Sandviken. Man försöker också påverka inflyttningen positivt genom att delta i Hollandsprojektet och genom deras avtal med Migrationsverket om mottagandet av flyktingar. Men, en liten kommun har alltid kämpigt med ekonomin, och i dagsläget finns många andra saker att prioritera framför en konstgräsplan. Vi kommer att kunna erbjuda våra ungdomar en betydligt längre och ”säkrare/roligare” fotbollssäsong. Vi kommer också att kunna erbjuda de övriga föreningarna i kommunen möjlighet att träna/spela på konstgräs. Vi har dessutom varit i kontakt med ett antal föreningar som fått konstgräs, och de säger unisont att fotbollsintresset bland alla ungdomar ökat markant när man fått denna möjlighet att träna på konstgräs.

Om allt går som planerat räknar vi med att kunna spela på konstgräs från och med säsongen 2014.

Arvsfonden SISU Idrottslyftet Ockelbo Kommun Svenska Fotbollsförbundet Leader Gästrikebygden

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i augusti 2013.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i augusti 2013.

Kontakt

Ort
Ockelbo

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.