Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Kulturhus mot psykisk ohälsa

Projektet drivs av: Dramalogen Halmstad kommun Kulturförvaltningen

Beskrivning av projektet

Kulturhus mot psykisk ohälsa är en kamratstödsmetod, som använder sig av kultur som redskap. Målgruppen är vuxna personer med psykisk ohälsa.

I Dramalogen, som är en kommunal verksamhet för fria kulturskapare, erbjuds deltagarna att utveckla sina kreativa förmågor utifrån intressen och förutsättningar. De kommer att arbetar sida vid sida med Dramalogens konstnärer. Det ingår en Grupp-Pepp-utbildning i projektet som stärker deltagarna att själva leda aktiviteter i Kulturhuset. I projektet finns plats för enskilda samtal och anhörigträffar. Innehållet i projektet styrs av deltagarnas intressen och önskemål. Kulturhus mot psykisk ohälsa är en metod som utvecklats i Finland. Dramalogen, Halmstads kommun, avser att fortsätta med verksamheten efter projektets slut.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2018 och avslutades i september 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2018 och avslutades i september 2021.

Kontakt

Ort
Halmstad
Sidan uppdaterades 2020-06-02.