Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Lajvakademien

Projektet drivs av: Studiefrämjandet Stockholms län

Beskrivning av projektet

Studiefrämjandet i Stockholm ska utveckla en ny aktivitet som är en blandning av rollspel, kreativt skapande, lajv, lek och cosplay där barnen stimuleras till fysisk aktivitet.

Projektet riktar sig till barn som tycker om att leka och vara kreativa, men som ofta saknar organiserad fysisk verksamhet inom till exempel idrottsrörelsen.

Deltagarna får möjlighet att leka fram ett eget spel där de själva bestämmer roller, handling och scenarier. Barnen kan spela under obegränsad tid och de kan ta med sig leken hem för att där inkludera övriga familjemedlemmar. På särskilda dagkollon kommer utbildade pedagoger med lajvkompetens tillsammans med målgruppen arbeta fram en metod som omfattar skapande av handling, tillverkning av kostymer och rekvisita.

Till skillnad mot traditionell teater saknar lajv en publik. Rollspel och lajv syftar till att skapa en stark och givande upplevelse för utövaren själv.

Efter projektet ska lajvakademien erbjudas i den ordinarie kursverksamheten inom Studiefrämjandet.

Projektets tidstatus

78%

Projektet startade i september 2019 och avslutas i september 2022.

Projektets tidstatus

78%

Projektet startade i september 2019 och avslutas i september 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2021-02-10.