Till innehållet

Lajvakademien

Projektet drevs av: Studiefrämjandet Stockholms län

Beskrivning av projektet

Studiefrämjandet i Stockholm ska utveckla en ny aktivitet som är en blandning av rollspel, kreativt skapande, lajv, lek och cosplay där barnen stimuleras till fysisk aktivitet.

Projektet riktar sig till barn som tycker om att leka och vara kreativa, men som ofta saknar organiserad fysisk verksamhet inom till exempel idrottsrörelsen.

Deltagarna får möjlighet att leka fram ett eget spel där de själva bestämmer roller, handling och scenarier. Barnen kan spela under obegränsad tid och de kan ta med sig leken hem för att där inkludera övriga familjemedlemmar. På särskilda dagkollon kommer utbildade pedagoger med lajvkompetens tillsammans med målgruppen arbeta fram en metod som omfattar skapande av handling, tillverkning av kostymer och rekvisita.

Till skillnad mot traditionell teater saknar lajv en publik. Rollspel och lajv syftar till att skapa en stark och givande upplevelse för utövaren själv.

Efter projektet

Projektet ledde till att ett antal lajv-aktiviteter med målgruppen har kunnat genomföras. Varje lov utom julledigheten 2020 arrangerades det särskilda lajv med målgruppen. En spridningsbar metod har framtagits.

Verksamheten lever vidare (beskriv var/hur) Studiefrämjandet erbjuder nu kurser i lajv för målgruppen. Tack vare projektet kan kostnaderna hållas låga eftersom lajv-pedagogerna och metoden nu finns.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutades i december 2022.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutades i december 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • En brottarmatta utan gränser

    Projektet ska utveckla målgruppsanpassad brottning för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning.

  • Parahandboll

    Svenska Handbollförbundet (SHF) ska tillsammans med överenskomna samarbetspartner i Region väst, Region Syd och i Region Öst/Stockholm utveckla två…

  • Civilsamhället i samverkan - Ett föreningsliv för alla

    Projektet ska engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning till fysisk aktivitet och meningsfull fritid. Föreningslivet ska bli mer…

Sidan uppdaterades 2023-06-22.