Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Läslust genom läsning och lek

Projektet drivs av: Somalilands Förening i Malmö

Beskrivning av projektet

Projektet ska förstärka nyanlända barns läs- och språkfärdigheter genom läsning och lek.

Målet är att kombinera hälsofrämjande och roliga aktiviteter med läsning i ett projekt som riktar sig till barn i förskola och lågstadieålder tillsammans med deras syskon och föräldrar. Målgruppen är nyanlända barn och barn med utländsk bakgrund i Malmös utsatta områden.

Projektet erbjuder aktiviteter som biblioteksbesök, högläsningsstunder och läsaktiviteter som kopplas till lek, fysiska aktiviteter och utflykter.

Efter projekttiden ska verksamheten leva vidare inom föreningens ordinarie verksamhet med hjälp av ideella krafter samt tillsammans med samarbetspartners som skolor, bibliotek, och studieförbund med bland annat studiecirklar.

Beviljat belopp

5 332 122 kronor

Projektets tidstatus

27%

Projektet startade i januari 2021 och avslutas i januari 2024.

Beviljat belopp

5 332 122 kronor

Projektets tidstatus

27%

Projektet startade i januari 2021 och avslutas i januari 2024.

Kontakt

Ort
Malmö
Sidan uppdaterades 2020-12-23.