Till innehållet

Level Up - framtidens E-sport i Västerbotten

Projektet drivs av: RF-SISU Västerbotten

Beskrivning av projektet

RF-SISU i Västerbotten ska ta fram en handlingsplan för hur länets medlemsföreningar kan ta emot och utveckla verksamhet för e-sportande barn och ungdomar upp till 25 år. Genom att dra nytta av idrottsrörelsens befintliga infrastruktur ska fler ur målgruppen erbjudas en organiserad verksamhet. Samtidigt erbjuds e-sportande ungdomar en möjlighet att kombinera spelandet med fysisk aktivitet i de etablerade idrottsföreningarnas ordinarie verksamhet.

Genom en bred samverkan med kommuner, E-sportföreningar, etablerade idrottsföreningar, Umeå universitet och Svenska E-sportförbundet ska en modell för E-sportens integrering i idrottsrörelsen i Västerbotten tas fram. Efter projektet ska modellen spridas till andra distrikt inom Riksidrottsförbundet.

Beviljat belopp

4 096 700 kronor

Projektets tidstatus

2%

Projektet startade i juli 2024 och avslutas i juli 2027.

Beviljat belopp

4 096 700 kronor

Projektets tidstatus

2%

Projektet startade i juli 2024 och avslutas i juli 2027.

Kontakt

Ort
Umeå

Liknande projekt

  • DIN Framtid

    Projektet ska höja livskvaliteten för nyanlända ungdomar genom att tillgängliggöra idrottsaktiviteter, nätverksbildande aktiviteter samt…

  • Strong Girls

    Målet med projektet är att stötta tjejer att uppleva och dra fördel av de möjligheter som finns inom idrott och äventyrssport.

  • Funkisträning för alla

    Syftet med projektet är att skapa en idrottslig miljö där alla kan delta efter sina egna förutsättningar och intressen.

Sidan uppdaterades 2024-06-27.