Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Lighthouse en mötesplats för skapande integration

Projektet drivs av: Göteborgs FöreningsCenter

Beskrivning av projektet

Projektet riktar sig till nyanlända och asylsökande grupper av barn,unga och vuxna med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar för ömsesidig integration, gränslösa möten, kamratskap och en utvecklande fritid.

Kulturella aktiviteter är en av de bäst lämpade plattformarna för att arbeta med integration och ge meningsfull fritid till barn, unga och vuxna. Projektet vill öppna sina dörrar till nyanlända och asylsökande grupper av barn, unga och vuxna med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar till kulturverksamheter för att ge plats åt ömsesidig integration, gränslösa möten, kamratskap och en utvecklande fritid. Man använder sig av olika konstuttryck som alla är tillgängliga och igenkännbara aktiviteter för de flesta nyanlända, oavsett olika kulturella och nationella uttryck. Metoden består i att använda GFC´s mötesplats, de mänskliga mötena och konsten och skapandet som en väg till integration och delaktighet. De uttryck som man huvudsakligen vill arbeta med är; dans, körsång, musik, berättande genom ord, bild och form, teater, film och medier, öppen scen samt med ett språkkafé. Projektet syftar till att deltagarna ska bygga nätverk vilket ökar möjligheterna att hitta inträde till praktik och arbetsmarknad.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

E-post
Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.