Till innehållet

Livsviktiga snack

Projektet drivs av: Suicide Zero

Beskrivning av projektet

Antalet barn och unga som mår dåligt ökar år för år. Livsviktiga snack bidrar till att långsiktigt försöka vända denna trend. Livsviktiga snack handlar om nyttan och glädjen av att kunna sätta ord på sina känslor och uttrycka hur man mår.

Målgruppen för Livsviktiga snack är främst föräldrar med barn i åldern 9-12 år samt personer som arbetar och/eller är beslutsfattare inom verksamheter och organisationer som rör unga.

Materialet som består av en digital plattform, en bok och kommunikationsinsatser är framtaget i samråd med ledande psykologer, psykiatriker, läkare, kuratorer och forskare. Innehållet består av en massa tips, kunskap och praktiska övningar som kan inspirera föräldrar att prata med sina barn, också om sådant som kan vara lite knepigt i livet. Vår stora förhoppning är att de barn som tidigt får träna sig på detta kommer att ha bättre förutsättningar för en god psykisk hälsa i framtiden.

Livsviktiga snack ersätter inte vårdinsatser - de unga som behöver det ska givetvis vårdas av professionen. Däremot vill vi ge barn och föräldrar verktyg för att bättre kunna möta och hantera de utmaningar som hör livet till, som stress, oro och funderingar över framtiden.

Projektet drivs med stöd från Allmänna arvsfonden under 2019, 2020 och 2021. Därefter kommer arbetet med Livsviktiga snack att fortsätta drivas inom Suicide Zeros ordinarie verksamhet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2019 och avslutades i augusti 2022.

En mobilskärm visar webbplatsen för Livsviktiga snack.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2019 och avslutades i augusti 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2021-05-17.