Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Loud grrl - den rosa metoden

Projektet drivs av: ABF Umeåregionen

Beskrivning av projektet

Projektet ska ta fram nya metoder för hur studieförbund och musikföreningar kan arbeta med musikverksamhet för att ge tjejer och unga transpersoner samma möjlighet som män att bli och vara musiker.

Syftet med projektet är att ta fram nya metoder för hur studieförbund och musikföreningar kan arbeta med musikverksamhet för att ge tjejer och unga transpersoner samma möjlighet som män att bli och vara musiker. Projektet kommer göra en behovskartläggning och utifrån den utveckla nya pedagogiska metoder för musikhandledning och kompetensutveckling av tjejer och transpersoner i åldern 16 – 25 år som vill spela musik.

Projektets metoder kommer samlas i en metodbok som sprids inom ABF riks och till andra intresserade organisationer. Projektet väntas skapa förutsättningar för ny normkritisk musikpedagogisk verksamhet som kommer att kunna drivas i ABFs ordinarie regi.

Metodboken kan laddas ner på www.loudgrrrl.se/den-rosa-metoden/.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2020.

Citat från en deltagare i projektet: "Jag hade aldrig ens tänkt tanken att jag skulle kunna spela i ett band förrän jag träffade dig på skolan och du frågade om jag var peppad! Jag kunde ju inte spela något instrument, men hade drömt om att få testa trummor."
Citat från en deltagare i projektet: "Innan kursen tänkte jag att jag inte skulle förstå nånting för att teknik inte är min grej, men det visade sig att det inte var så svårt när man fått lite guidning."

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2020.

Kontakt

Ort
Umeå
Sidan uppdaterades 2020-12-07.