Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Malmö, vad drömmer du om?

Projektet drivs av: Imagenes del Sur

Beskrivning av projektet

Projektet ska arbeta fram metoder för att förena olika klasser och skolor oberoende av social och etnisk tillhörighet i gemensamma projekt.

Syftet är att koppla ihop Fristadsförfattare (författare som lämnat sina hemländer eftersom de varit utsatta för censur och/eller förföljelse i sitt hemland) och deras litteratur och elever med olika bakgrunder i ett gemensamt projekt.  Utifrån eget kreativt arbete i form av intervjuer, textarbete och foto utvecklas metoder tillsammans med fristadsförfattarna för att kunna handskas med svårigheter i såväl det kreativa skolarbetet och senare yrkesarbete som på det existentiella området. Projektet ska arbeta fram metoder för att förena olika klasser och skolor oberoende av social och etnisk tillhörighet i gemensamma projekt. Materialet samlas och bearbetas till tre utställningar och en metodbok som projektets slutresultat år 3. Under projekttiden kommer projektet startas upp i ytterligare minst tre städer med fristadsförfattare. Metodboken läggs ut på internet och kommer att spridas med hjälp av Pedagogisk Inspiration, Malmö stad, till skolor i Malmö och deras nätverk inom skolvärlden. Projektet vänder sig till ungdomar mellan 14 och 25 år, med fokus på gymnasieskolan och årskurs 9 i grundskolan.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2018 och avslutades i april 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2018 och avslutades i april 2021.

Kontakt

Ort
Malmö
Sidan uppdaterades 2021-03-02.