Till innehållet

Meän Ääni: Unga filmskapare i Tornedalen

Projektet drivs av: Kulturens Bildningsverksamhet

Beskrivning av projektet

I projektet Meän Ääni ska ungdomar i Tornedalen producera kortfilmer och arrangera film- och språkträffar samt en kortfilmsfestivalturné.

Syftet är att utveckla ungdomarnas nätverk och kompetens samt att stärka deras identitet. Ungdomarna får träffas, diskutera och arbeta tillsammans med att förstå och lära sig filmproduktion, arrangörskap och föreningskunskap.

Via deltagande i filmfestivaler och genom att pitcha in filmerna i olika distributionskanaler får de möjlighet att berätta för andra om tornedalsk kultur och hur det är att leva som ung tornedaling idag.

Av erfarna arrangörer och filmskapare får ungdomarna utbildning och handledning samt tillgång till nätverk för att i förlängningen kunna ta en tydligare roll i utvecklandet av Tornedalen. Ungdomarna som deltar första året blir under andra och tredje året mentorer och utbildare av nya deltagare.

Meän Ääni fortsätter i de lokala filmföreningar som ungdomarna bildar under projekttiden och i vilka arbetet med träffar, festivaler och studiecirklar fortgår med stöd från Kulturens och de olika samverkansparterna.

Beviljat belopp

5 991 010 kronor

Projektets tidstatus

67%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Beviljat belopp

5 991 010 kronor

Projektets tidstatus

67%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Kontakt

Ort
Tornedalen

Liknande projekt

  • ARTmovement

    ARTmovement är ett folkbildande konstprojekt med integrationssyfte. Projektet kommer aktivt att söka upp unga nyanlända och etablerade svenskar som…

  • BAM! Body - Art - Mind

    Projektet ska utveckla metodik som kan användas av kulturutövande ungdomar för att främja sitt fysiska och psykiska välbefinnande i syfte att…

  • Berättarverkstad deluxe

    Projektet ska utveckla en berättarverkstad där personer med intellektuell funktionsnedsättning arbetar med dokumentärt berättande som metod för…

Sidan uppdaterades 2020-12-23.