Till innehållet

Meän Ääni: Unga filmskapare i Tornedalen

Projektet drivs av: Kulturens Bildningsverksamhet

Beskrivning av projektet

I projektet Meän Ääni ska ungdomar i Tornedalen producera kortfilmer och arrangera film- och språkträffar samt en kortfilmsfestivalturné.

Syftet är att utveckla ungdomarnas nätverk och kompetens samt att stärka deras identitet. Ungdomarna får träffas, diskutera och arbeta tillsammans med att förstå och lära sig filmproduktion, arrangörskap och föreningskunskap.

Via deltagande i filmfestivaler och genom att pitcha in filmerna i olika distributionskanaler får de möjlighet att berätta för andra om tornedalsk kultur och hur det är att leva som ung tornedaling idag.

Av erfarna arrangörer och filmskapare får ungdomarna utbildning och handledning samt tillgång till nätverk för att i förlängningen kunna ta en tydligare roll i utvecklandet av Tornedalen. Ungdomarna som deltar första året blir under andra och tredje året mentorer och utbildare av nya deltagare.

Meän Ääni fortsätter i de lokala filmföreningar som ungdomarna bildar under projekttiden och i vilka arbetet med träffar, festivaler och studiecirklar fortgår med stöd från Kulturens och de olika samverkansparterna.

Beviljat belopp

5 991 010 kronor

Projektets tidstatus

92%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Beviljat belopp

5 991 010 kronor

Projektets tidstatus

92%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Kontakt

Ort
Tornedalen

Liknande projekt

  • Community Art Lab Sweden

    Projektet Community Art Lab Sweden skapar och etablerar ett nationellt nätverk med en digital plattform för ung community art.

  • Creative Point

    Projektet Creative Point, drivet av personer med funktionsvariationer, bygger ett kunskaps- och kompetenscentrum kring tillgängligt arrangörskap.

  • Dyslexikraft

    Syftet med projektet är att utmana normen och visa att dyslektiker kan hantera kunskap via andra sinnen. Tillsammans med ungdomar som har dyslexi…

Sidan uppdaterades 2020-12-23.