Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Mekka i Järpen

Projektet drivs av: Lugna Gatan Åre

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla en ungdomsdriven mekarkultur i Järpen för målgruppen ungdomar i Åre 13-19 år.

Projektets syfte är att utveckla en ungdomsdriven mekarkultur i Järpen.

I ett samarbete mellan Åre Gymnasium, Fritidsförvaltningen, Studieförbundet Vuxenskolan och Lugna Gatan Åre (LGÅre) kommer ungdomar från hela Åre kommun att ges möjlighet att mötas kring ett gemensamt teknikintresse. Gymnasieskolan upplåter sina bygg- och fordonslokaler för verksamheten. I studiecirkelform ska de äldre ungdomarna leda kurser för deltagarna. Målgruppen är ungdomar i Åre 13-19 år. Ett mål är att aktivt bjuda in nyanlända ungdomar och att arrangera särskilda tjejträffar. Projektet beräknas nå ca 40 ungdomar per år.

Efter projektet är tanken att metoden och verksamheten ska finansieras av Åre kommun i nära samarbete med LGÅre och fortsätta i skolans lokaler.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2016 och avslutades i december 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2016 och avslutades i december 2019.

Kontakt

Ort
Järpen
Sidan uppdaterades 2020-06-02.