Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Min resväska

Projektet drivs av: Hammarkullens Folketshusförening

Beskrivning av projektet

Projektet Min resväska syftar till att förbättra förutsättningarna för nyanlända barn att känna sig trygga, sedda, få kompisar och göra kreativa aktiviteter under professionell ledning.

Målet är att barnen tillsammans fyller en resväska med bland annat film och fotobok och därefter presenterar och sprider den till lärarstudenter, skolor och andra aktörer som möter nyanlända barn. Målgruppen är barn i ålder 6 -11 år, både nyanlända barn och de som är etablerade i det svenska samhället. I projektet ingår även äldre barn, med tidigare erfarenhet av foto och film, som mentorer för de yngre barnen. I samarbete med lärarutbildningen på Göteborgs Universitet kommer barnen få bekanta sig med universitetet och studenter samt ges möjlighet att presentera sina berättelser. Projektet visas vid Hammarkullens kulturvandring. Efter projekttiden kommer den metod som har tagits fram kunna användas inom Hammarkullens Folketshusförenings nätverk, samt spridas till kulturskolor och andra föreningar som möter målgruppen nyanlända barn.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.