Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

MIN STORY

Projektet drivs av: Ericastiftelsen

Beskrivning av projektet

MIN STORY syftar till att synliggöra, lyfta och utbilda om frågan barn och unga som upplever våld i hemmet och ägs av Ericastiftelsen som driver projektet i samverkan med Föreningen Film and Tell.

Ungefär tio procent av alla barn i Sverige har upplevt våld i hemmet någon gång. Det finns forskning som visar att det kan vara mer skadligt psykiskt för ett barn att uppleva våld i familjen än att själv utsättas för våld.

Genom MIN STORY vill projektet stärka ungas delaktighet och möjligheter att påverka inte bara sina egna liv, men också andras, till det bättre. Projektet vill bryta tabun som omger våld i hemmet och ge barn och unga med upplevelser av våld i hemmet hjälp med sina erfarenheter och verktyg för att må bra, bryta tystnaden kring barn och unga som upplever våld i hemmet, stärka samhällets stöd och erbjuda hjälp för att börja må bättre.

Den primära målgruppen är barn och unga i åldrarna 12- 25 år med egna erfarenheter av att se, höra och känna till våld i hemmet. Men även barn och unga som känner någon som upplevt våld i hemmet och de utan erfarenhet alls. Den sekundära målgruppen är yrkesverksamma som möter vår primära målgrupp i sitt arbete som tex. lärare, fritidspedagoger, kuratorer och jourpersonal.

Med initiativet SE BARNENS:s dokumentärfilmer som utgångspunkt utvecklar och genomför projektet kunskapshöjande aktiviteter om barn och unga som upplever våld i hemmet. Tillsammans med målgruppen genomförs aktiviteter som inkluderar utbildningar och workshops för unga och yrkesverksamma. Projektet engagerar även ett ambassadörsnätverk av unga med egna erfarenheter av våld i hemmet, en dokumentär vlogg på YouTube, webbsida och en självhjälpsfilm för unga som levt eller lever med våld kommer att produceras.

Projektets tidstatus

49%

Projektet startade i maj 2020 och avslutas i maj 2023.

Projektets tidstatus

49%

Projektet startade i maj 2020 och avslutas i maj 2023.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2021-09-27.