Till innehållet

MIN STORY

Projektet drivs av: Ericastiftelsen

Beskrivning av projektet

MIN STORY syftar till att synliggöra, lyfta och utbilda om frågan barn och unga som upplever våld i hemmet och ägs av Ericastiftelsen som driver projektet i samverkan med Föreningen Film and Tell.

Ungefär tio procent av alla barn i Sverige har upplevt våld i hemmet någon gång. Det finns forskning som visar att det kan vara mer skadligt psykiskt för ett barn att uppleva våld i familjen än att själv utsättas för våld.

Genom MIN STORY vill projektet stärka ungas delaktighet och möjligheter att påverka inte bara sina egna liv, men också andras, till det bättre. Projektet vill bryta tabun som omger våld i hemmet och ge barn och unga med upplevelser av våld i hemmet hjälp med sina erfarenheter och verktyg för att må bra, bryta tystnaden kring barn och unga som upplever våld i hemmet, stärka samhällets stöd och erbjuda hjälp för att börja må bättre.

Den primära målgruppen är barn och unga i åldrarna 12- 25 år med egna erfarenheter av att se, höra och känna till våld i hemmet. Men även barn och unga som känner någon som upplevt våld i hemmet och de utan erfarenhet alls. Den sekundära målgruppen är yrkesverksamma som möter vår primära målgrupp i sitt arbete som tex. lärare, fritidspedagoger, kuratorer och jourpersonal.

Med initiativet SE BARNENS:s dokumentärfilmer som utgångspunkt utvecklar och genomför projektet kunskapshöjande aktiviteter om barn och unga som upplever våld i hemmet. Tillsammans med målgruppen genomförs aktiviteter som inkluderar utbildningar och workshops för unga och yrkesverksamma. Projektet engagerar även ett ambassadörsnätverk av unga med egna erfarenheter av våld i hemmet, en dokumentär vlogg på YouTube, webbsida och en självhjälpsfilm för unga som levt eller lever med våld kommer att produceras.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2020 och avslutades i maj 2023.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2020 och avslutades i maj 2023.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • IC-bility för unga i Sverige

    Projektet ska etablera och sprida modellen Integrative Complexity Thinking, en utbildningsprocess där ungdomar får verktyg att hantera sitt…

  • Min Karriär!

    Projektet Min karriär! ska ta fram en modell som introducerar unga, mellan 13 och 17 år i Järva till möjliga yrkesområden, genom att tilltala och…

  • FEST E-sport

    Det övergripande målet med FEST E-sport är att förebygga sexuella övergrepp och minska den faktiska och den upplevda otryggheten i och i anslutning…

Sidan uppdaterades 2021-09-27.