Till innehållet

Motorprojekt NMS Boden

Projektet drevs av: Norrbottens Motorsällskap

Beskrivning av projektet

Samverkan mellan NMS Boden, Attention, DHR och Bodens Kommun. Titta på tillgänglighet ur ett Neurologiskt och fysikt perspektiv på motorbanor. Meka träna och tävla på riktig. Ha prova på dag. Bygga bil för rullstolburen.

Att titta på tillgängligheten ur ett neuorologiskt och fysiskt perspektiv, syftet med detta är att försöka förändra ev brister som finns för funktionsnedsatta. Träning, licenstagning, mekandet och tävlandet är att det ska vara på riktigt och att motorsporten blir mer tillgänglig. Prova på dagen är syftet att det dels finns möjliget för funktionsnedsatta att träna och tävla dels att marknadsföra motorsporten och projektet. Att DHR och Attenion föreläser så att människor får mer kännedom om deras verksamheter.

Att vi lyckas förändra tillgängligheten ur ett fysikt rullstolburet och ett neuropsykologiskt perpektiv på olika motorbanor.  Att vi får in mer ungdomar i motorsporten. Att vi  diskutera med SBF om regelverket vid handikappanpassad bil. Ha en prova på dag för att marknasföra projektet och motorsporten. Att projektet blir permanet efter projekttiden.  

Att vi får ett politiskt beslut om en permanentning inom kommunen. Kommunnen står nu för lokalhyran som är ca: 250 000:- per år,vilket är en fördel.Jag har haft träffar med Kultur fritid ungaförvaltningen, Utbildningsförvaltningen, Tekniska förvaltningen och Arbetsmarknadsenheten. Intentionen framåt är att få samverkan med ridskolan så vi bygger broar mellan ridsport och motorsport. Vi startar ett rallygymnasium knytet till projektet. Målsättningen är att bygga en handikappanpassad rallybil så vi kan t,ex en rullstolburen på gymnasienivå att köra.

På våra träffar går vi alltid en runda med delagarna hur det går och om de har några synpunkter. Vi jobbar just nu med ett miniträningsläger som ungdomarna är med och driver. Om det blir diskussioner där man vill olika saker, har vi alltid dialog och röstar fram det förslag som de flesta vill ha. Ungdomarna är delaktiga i att ge förslag på marknadsföringssaker. Vårt namn osv.. Vi har också en sluten facebookgrupp för vårt projekt, där man kan lägga fram synpunkter.

DHR är med på våra månadsmöten. Vi har också en rullstolburen som tittar på den fysiska tillgängligheten på motorbanor, det har redan kommit fram bra saker som jag inte tänkt på själv. Attention föreläser och informerar om NPF, vad man bör tänka på osv. amverkar med Bodens kommun. Utbildningsförvaltningen, tekniska förvaltningen, Kultur, fritid och Ungaförvaltningen. Har haft samverkan med en paramotorklubb och fotbollsklubb som ville veta om ansökan till Allmänna arvsfonden. Vi samarbetar med en firma som bygger handikappanpassade bilar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Kontakt

Ort
Boden

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.