Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Musical bridges

Projektet drivs av: Stiftelsen Gyllenkroken

Beskrivning av projektet

Målet är att producera en musikal, av och med kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, i samarbete med etablerade utövare från Göteborgs universitet Musikallinjen, Filmbryggan, Västsvenska musikakademin med flera.

Deltagarna ökar sina kunskaper, utökar sina nätverk, bryter stigma och är en del av ett kvalificerat projekt. Musikalen baseras löst på de artiklar, erfarenhetsberättelser och utställningsmanus som arbetades fram under projekt Inre rum (Arvsfonden 2007 - 2010) och nya texter kompletterar. Samarbete kring musikalens alla delar sker med etablerade aktörer exempelvis kompositör, arrangör, dramatiker, musiker, artister, scenograf med flera.

Arbetet med musikalen filmas dokumentärt, deltagarna arbetar i öppna dynamiska grupper och lär sig film och teknik. Korta avsnitt publiceras på sociala medier och materialet blir en dokumentärfilm i slutet av projektet. Den färdiga uppsättningen på scen filmas. Detta ger två olika filmer. Under projektet produceras enkla dokumentära kortfilmer av deltagare med egna erfarenheter om eget skapande om som en väg till återhämtning från psykisk ohälsa. Efter projektet kommer musikalen finnas tillgänglig och kan uppföras i olika sammanhang enligt avtal om uppföranderätt.

Erfarenheter och metod sprids via nya uppföranden, filmerna sprids, visningar med föreläsningar ordnas och en bok om projektet sammanställs. Musik och filmer finns publicerade på nätet att fritt användas.

Gyllenkroken arbetar under projektet för att starta en permanent musikutbildning för målgruppen i samarbete med en folkhögskola.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2020-07-01.