Till innehållet

Musical bridges

Projektet drevs av: Stiftelsen Gyllenkroken

Beskrivning av projektet

Målet är att producera en musikal, av och med kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, i samarbete med etablerade utövare från Göteborgs universitet Musikallinjen, Filmbryggan, Västsvenska musikakademin med flera.

Deltagarna ökar sina kunskaper, utökar sina nätverk, bryter stigma och är en del av ett kvalificerat projekt. Musikalen baseras löst på de artiklar, erfarenhetsberättelser och utställningsmanus som arbetades fram under projekt Inre rum (Arvsfonden 2007 - 2010) och nya texter kompletterar. Samarbete kring musikalens alla delar sker med etablerade aktörer exempelvis kompositör, arrangör, dramatiker, musiker, artister, scenograf med flera.

Arbetet med musikalen filmas dokumentärt, deltagarna arbetar i öppna dynamiska grupper och lär sig film och teknik. Korta avsnitt publiceras på sociala medier och materialet blir en dokumentärfilm i slutet av projektet. Den färdiga uppsättningen på scen filmas. Detta ger två olika filmer. Under projektet produceras enkla dokumentära kortfilmer av deltagare med egna erfarenheter om eget skapande om som en väg till återhämtning från psykisk ohälsa. Efter projektet kommer musikalen finnas tillgänglig och kan uppföras i olika sammanhang enligt avtal om uppföranderätt.

Erfarenheter och metod sprids via nya uppföranden, filmerna sprids, visningar med föreläsningar ordnas och en bok om projektet sammanställs. Musik och filmer finns publicerade på nätet att fritt användas.

Gyllenkroken arbetar under projektet för att starta en permanent musikutbildning för målgruppen i samarbete med en folkhögskola.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Musik på Gården

    Projektet ska utveckla en metod för integrerad öppen fritidsverksamhet där ungdomar, som redan idag producerar musik inom ramen för verksamheten,…

  • Techformance

    Projektet ska ta fram en metod med tillhörande webbapp för att ge det fysiska mötet med scenkonst en ny form och betydelse för barn och ungdomar…

  • Creative Point

    Projektet Creative Point, drivet av personer med funktionsvariationer, bygger ett kunskaps- och kompetenscentrum kring tillgängligt arrangörskap.

Sidan uppdaterades 2020-07-01.