Till innehållet

Musik på Gården

Projektet drevs av: Föreningen Passalen

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla en metod för integrerad öppen fritidsverksamhet där ungdomar, som redan idag producerar musik inom ramen för verksamheten, blir mentorer för ungdomar med funktionsnedsättning.

Projektet ska utveckla en metod för integrerad öppen fritidsverksamhet där ungdomar, som redan idag producerar musik inom ramen för verksamheten, blir mentorer för ungdomar med funktionsnedsättning. Ungdomarna arbetar tillsammans med musikproduktion och deltar bland annat som dj:ar på diskotek och konserter. Syftet är att genom musik skapa möten mellan ungdomar, med och utan funktionsnedsättning, som i sin tur leder till en bestående integrerad fritidsverksamhet för alla. Metoden ska utvecklas och sedan implementeras i verksamheter i Kungsbacka och Öckerö kommuner samt i två stadsdelsförvaltningar inom Göteborgs stad. Metoden ska även spridas till de 42 kommunerna som samarbetar inom KEKS (Kvalitét och kompetens i samverkan).

Efter projektet

Projektet ledde till att ett stort antal ungdomar med funktionsnedsättning började producera, spela in och publicera musik samt arrangera konserter. En metodbok och en instruktionsfilm togs fram och spreds i projektets nätverk. Verksamheten drivs vidare och materialet, inklusive ungdomarnas inspelade musik, förvaltas och sprids av Passalen i samverkan med i första hand Mölndals kommun. Ett IOP-avtal har ingåtts mellan föreningen och kommunen.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2017 och avslutades i juni 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2017 och avslutades i juni 2021.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Musical bridges

    Målet är att producera en musikal, av och med kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, i samarbete med etablerade utövare från Göteborgs…

  • Creative Point

    Projektet Creative Point, drivet av personer med funktionsvariationer, bygger ett kunskaps- och kompetenscentrum kring tillgängligt arrangörskap.

  • Konstra (tidigare: Vem får bidra?)

    Projektet ska utforma ett scenkonstkollektiv där personer med och utan funktionsnedsättning samskapar all scenkonst från ax till limpa tillsammans.

Sidan uppdaterades 2022-01-14.