Till innehållet

Musiksupporten

Projektet drivs av: Stiftelsen Fanzingo

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa möten mellan musikintresserade unga och professionella aktörer från musikbranschen, för att unga från socioekonomiskt utsatta områden lättare ska kunna ta plats i en mer inkluderande och representativ musikbransch.

En viktig del i projektet är att skapa en digital plattform som en kommunikationskanal mellan målgruppen-, samarbetsorganisationerna Fanzingo, Nobo och Changers Hub och musikbranschen. Inom projektet kommer man att utveckla och genomföra workshops och kurser samt producera musikvideos medmera. Metoden lyfter fram tre centrala begrepp; uppsökande, förankring och medvetandegörande. I projektet utgår man från organisationernas lokala förankring och de ungas egen delaktighet och behov i uppbyggnad av projektets aktiviteter. I de tre projektorganisationerna arbetar personer som själva har förankring i målgruppen.

Målet är att starta upp musikstudioverksamhet i Botkyrka, etablera möteplatser för målgruppen för bl.a. kurser och utbildning samt skapa en strukturerad talangutveckling tillsammans med organisationer inom musikbranschen.

Efter projekttiden tar de tre samarbetsorganisationerna över ansvaret för projektet med ekonomiskt stöd av Botkyrka kommun.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2019 och avslutades i april 2022.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2019 och avslutades i april 2022.

Kontakt

Ort
Norsborg

Liknande projekt

  • Berättarverkstad deluxe

    Projektet ska utveckla en berättarverkstad där personer med intellektuell funktionsnedsättning arbetar med dokumentärt berättande som metod för…

  • Filmrampen

    I projektet ska personer med funktionsnedsättning få grundläggande kunskaper om filmproduktion genom att arbeta tillsammans med ungdomar med…

  • Community Art Lab Sweden

    Projektet Community Art Lab Sweden skapar och etablerar ett nationellt nätverk med en digital plattform för ung community art.

Sidan uppdaterades 2021-01-25.