Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Norm Creative Settings

Projektet drivs av: W.I.S.P Women in Swedish Performing arts

Beskrivning av projektet

Norm Creative Settings är ett tvärvetenskapligt metodutvecklingsprojekt för att utveckla arbetsmetoder och strategier, som använder sig av kulturens potential, för ett kreativt och hållbart jämställdhetsarbete inom kulturbranschen.

Norm Creative Settings och Ögonblicksteatern har nu fått chansen att i ett 3-årigt projekt skapa kreativa hands-on-metoder som gör det roligare och mer effektivt att arbeta för en jämställd scenkonst och kulturbransch. Drömscenariot är att vi efter detta Norm Creative Settings-projekt ska ha hela rocken full av konkreta metoder och strategier att langa fram när situationen kräver det: i repsalen, efter föreställningen, till chefen, som chef, in i våra tankemönster, till bidragsgivarna, i fikarummet och andra ”rum” som vi kan komma på. Norm Creative Settings grundas på att mycket av metodutvecklingen och fördjupandet av olika teorier ska ske tillsammans med användarna. När projektet tar in specialkompetens till olika undersökningsfrågor så sker detta offentligt genom att de personerna håller föreläsningar, workshops osv som är öppna för alla och vi vill gärna att detta sker på olika platser i Sverige. Vår främsta målgrupp är unga kvinnor inom scenkonstbranschen. Vi kommer också att bygga ett Open Source arkiv på nätet där ett flertal metoder kommer finnas. Där är det sedan öppet att gå in och testa metoder, vidareutveckla, precisera och lägga till och modifiera fler metoder. Metoder som vi alla kan ta del av, vrida på, ändra form/färg/innehåll på i en never-ending process fram till en scenkonst som pulserar jämställdhet! Så tanken är att materialet ska kunna växa och bubbla vidare innan projektet är klart och långt efter att de 3 åren har gått.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2011 och avslutades i januari 2014.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2011 och avslutades i januari 2014.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2020-06-02.