Till innehållet

Nyanläggning av cykelaktivitetspark med teknikbana, olika hinder, hopp och svängar på fastigheten del av Smedstad 1:4, Linköpings kommun

Projektet drevs av: Mera Lera MTB

Beskrivning av projektet

Projektet ska bygga ett område med teknikbanor för mountainbikes i en gammal nedlagd slalombacke i Linköping.

Projektet syftar till att i en gammal nedlagd slalombacke i Linköping bygga ett område med teknikbanor för mountainbikes. Det ska finnas olika svårighetsgrader för att möta olika kunskapsnivåer, allt ifrån nybörjare till erfarna cyklister. Det här blir den första av sitt slag i Linköping och ska vara öppen för alla som vill åka, både spontant och på ledarledda träningar i föreningens regi.

Efter projektet

Anläggningen används flitigt i ungdomsverksamheten med cirka 110 aktiva barn och ungdomar i åldern 5 till 16 år. Verksamheten sker veckovis, uppdelat på nio grupper och ett pass brukar vara mellan 1 och 1,5 timme. Dessutom används anläggningen av både fritidsverksamheter och andra cykelklubbar i regionen. Projektet har upp märksammats flera gånger i media men på grund av pandemin har ingen officiell invigning skett vid slutrapporteringen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2019.

Kontakt

Ort
Linköping

Liknande projekt

  • Funkis

    Syftet med Funkis är att skapa en mötesplats för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) och deras familjer.

  • Byggnation av klubbstuga i Linköpings kommun

    BK Tinnis vill utvecklas och planerar nu att bygga ett nytt klubbhus som ska bli en mötesplats för idrott, gemenskap och integration för unga tjejer…

  • Nybyggnation av klubbstuga på fastigheten Smedstad 1:4

    yftet är att skapa en mötesplats dit barn och ungdomar kan vända sig för att utveckla sitt hundintresse oavsett om man har en egen hund eller inte.

Sidan uppdaterades 2022-01-19.