Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nyanlända barn, idrott och inkludering

Projektet drivs av: Bris - Barnens rätt i samhället

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att Bris och Riksidrottsförbundet gemensamt gör en satsning för att stärka idrottsledare och tränare i deras möten med unga i utsatta situationer.

Målet är att ta fram metoder och verktyg samt en stödfunktion för ledare och tränare i mötet med barn och unga med erfarenhet av flykt. Målgruppen för projektet är barn och unga med erfarenhet av flykt, samt idrottsledare, tränare och organisationsledare inom svensk idrott. Projektet ska ta fram ett kunskapspaket som ska ingå i idrottens digitala plattform för idrottsledare. Det kommer erbjudas en stödlinje för ledare, och en informationssatsning kommer att riktas till barn och unga om Bris. Efter projektet ska stödlinjen till Riksidrottsförbundets ledare bli en del av Bris befintliga verksamhet. Utbildningsmaterial och verktyg kommer att finnas på Riksidrottsförbundets utbildningsplattform samt spridas till andra aktörer som möter målgruppen.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2016 och avslutades i oktober 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2016 och avslutades i oktober 2019.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2020-06-02.