Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnad av cirkusbyggnad/samlingslokal på Buddeberg 2:35, Uddevalla

Projektet drivs av: Bohusläns cirkussällskap Reinos vänner

Beskrivning av projektet

Projektet ska bygga en ändamålsenlig och tillgänglighetsanpassad lokal för cirkusverksamhet och en utställningshall om cirkusens historia, olika workshops och prova-på-verksamhet.

Föreningens syfte är bedriva cirkusverksamhet med barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning året om. För att kunna göra detta behöver föreningen bygga en ändamålsenlig och tillgänglighetsanpassad lokal. En cirkusverksamhet kräver anpassad anläggning för att kunna ha riggpunkter som håller för luftakrobatik (trapetser, tyger, lindansställningar). Anläggningen kräver också en takhöjd som andra anläggningar inte har. Rekvisitan ska riggas upp och hänga kvar/stå uppställd permanent. Lokalen ska också erbjuda en utställningshall om cirkusens historia, olika workshops och prova-på-verksamhet.

Efter projektet

Byggnaden är klar på utsidan och nu pågår arbetet på insidan. Planen är att allt ska vara klart till invigningen 2021 i november. Verksamheten har inte kommit i gång i själva byggnationen. En sammanställning för detta kommer skickas in och kompletteras. Bra dialog förs med föreningen kontinuerligt.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i november 2018.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i november 2018.

Kontakt

Ort
Uddevalla
Sidan uppdaterades 2021-04-29.