Till innehållet

Nybyggnad av luftgevärshall på fastigheten Övedskloster 2:86 i Sjöbo kommun

Projektet drevs av: Öved-Östraby Skytteförening

Beskrivning av projektet

Projektets ska utveckla verksamheten inom luftgevärsskytte för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning genom att bygga en luftgevärshall.

Projektets syfte är att utveckla verksamheten inom luftgevärsskytte för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning genom att bygga en luftgevärshall. I dagsläget finns ingen ändamålsenlig och tillgänglighetsanpassad hall för luftgevärsskytte på orten. Den nya verksamheten kommer att bestå av både organiserad och spontan träning året om samt prova-på-verksamhet för skolor och omsorgsverksamheter. Föreningen kommer också ha möjlighet att anordna mindre tävlingar och delta i serieskytte där lag från olika föreningar möter varandra.


Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan. Verksamheten startade den 24 september 2020 och höll på en månad innan coronarestriktionerna först begränsade, och sedan gjorde att verksamheten fick ta paus. Träningen för barn och unga födda 2002 och senare togs upp igen i februari 2021. Prova-på-aktiviteter, lov-aktiviteter och riktade insatser för att nå personer med funktionsnedsättning har fått vänta på grund av pandemin, men ska genomföras så fort det är möjligt.

Projektets webbplats

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Kontakt

Ort
Hörby

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2021-11-22.