Till innehållet

Nybyggnad av padelbanor x 2 på fastigheten Mellby 3:117, Simrishamns kommun

Projektet drivs av: Kiviks AIF

Beskrivning av projektet

Projektet ska bygga två utomhusbanor för padel i anslutning till grustennisbanorna på föreningens anläggning.

Syftet med projektet är att bygga två utomhusbanor för padel i anslutning till grustennisbanorna på föreningens anläggning. Föreningen vill erbjuda minst tre schemalagda padelträningar i veckan men också spontanspel för barn och ungdomar. Låneutrustning ska finnas. Ledarledda träningstillfällen kommer skapas. Anläggningen kommer vara fullt tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar.

Efter projektet

Verksamheten har kommit igång men inte riktigt i den utsträckning som var tänkt på grund av pandemin. Banorna och omgivningen är anpassade så att det ska vara enkelt för personer med

funktionsvariationer att ta sig till verksamheten. Redan från start har intresset för för padel och spontanspel varit stort. Man har en kortare padelskola för barn och ungdomar upp till 14 år. Pensionärsföreningen i Kivik har erbjudits att använda banorna vilket har skett i mindre omfattning under pandemin och de kommer nu att komma igång igen under instruktion och ledning av ledare från Kiviks AIF. Det bedrivs organiserat träningsspel 1,5 timme två gånger i veckan och alla träningar, padelskola etc marknadsförs via föreningens sociala medier. Föreningen har låter även barn från Kiviks skola, årskurs 1-6, använda banorna under sina idrottslektioner och man har köpt in bollar och padelrack för att den som vill ska kunna prova på att spela padel. Föreningen rekryterar aktivt fler unga av båda könen till styrelseposter och det är unga ledare som ansvarar för prova på verksamhet, padelskola och planskötsel. Ungdomar kommer även att leda veckoträningar för de yngsta barnen som vill delta.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Kontakt

Ort
Kivik
Sidan uppdaterades 2022-09-05.