Till innehållet

Nybyggnad av ridhus på Östad 27:1 i Lerums kommun

Projektet drevs av: Sjöviks ryttarförening

Beskrivning av projektet

Projektet ska bygga ett tillgängligt och säkert ridhus av en enklare modell som även kan fungera som en mötesplats för gemensamma aktiviteter med andra lokala föreningar.

Projektet syftar till att bygga ett tillgängligt och säkert ridhus av en enklare modell som även kan fungera som en mötesplats för gemensamma aktiviteter med andra lokala föreningar. Idag bedrivs verksamheten utomhus och ett ridhus skulle ge föreningen möjlighet att utvecklas och bedriva åretruntträning. Målgruppen är alla barn och ungdomar i Sjövik och i dess närområde.

Efter projektet

Ridning kan nu bedrivas året runt i nybyggda ridhuset till skillnad mot tidigare när man var väderberoende. Föreningen har nu löpande aktiviteter, bland annat något som kallas ”öppen bana” där man via hemsidan kan boka in sig för en timmes hoppträning. Vid första tillfället kom många ryttare på besök och flertalet förfrågningar inkom om när nästa tillfälle kommer. Dessutom rider Lerums gymnasium varje torsdag med de elever som valt ridning som grenämne och varannan lördag anordnas det ridning för barn och ungdomar som hålls av utbildade tränare.

Marknadsföring sker via hemsidan, sociala medier samt mun-till-mun. Samarbete sker med föreningar, skola och andra intressenter på orten, inte minst alla sektioner inom Sjöviks Sportklubb.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i november 2018.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i november 2018.

Kontakt

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2021-09-22.