Till innehållet

Nybyggnad av skidliftar samt tillgänglighetsanpassning av klubblokal

Projektet drevs av: Bålsta alpina klubb

Beskrivning av projektet

Bålsta alpina klubb vill utveckla sin verksamhet och behöver anpassa sin skidanläggning för yngre barn och personer med funktionsnedsättning.

Nybyggnad av skidliftar samt tillgänglighetsanpassning av klubblokal på Håbo Yttergran 2:11 i Håbo kommun Bålsta alpina klubb vill utveckla sin verksamhet men behöver först anpassa sin skidanläggning för yngre barn och personer med funktionsnedsättning. Klubben vill bygga två nya liftar samt tillgänglighetsanpassa klubbstugans entré och toaletter. Anläggningen har idag två knappliftar på vajer som kräver styrka, koordination och balans. Typen av lift skiljer sig mycket från dagens moderna knappliftar, och anses för svår för små barn och personer med funktionsnedsättning. Ofta krävs att en förälder eller ledare åker bakom eller drar upp den åkande uppför backen i stavarna. Ny verksamhet och målgrupper är bland annat skidskolor för personer med funktionsnedsättning, yngre barn och nyanlända. Samarbete sker med kommunala verksamheter och funktionshinderorganisationer.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Kontakt

Ort
Bålsta

Liknande projekt

  • Framtidens idrottsplats i Älvkarleby kommun

    Vi vill skapa en Framtidens Idrottsplats, ett multisportarsområde med attraktiva aktivitetsytor för både idrott och spontanidrott för mängder med…

  • Nybyggnation av klätterlokal

    Västerviks klätterklubb ska skapa förutsättningar för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten genom att bygga en ny klättervägg.

  • Nybyggnation av bouldervägg

    Ölands klätterklubb har fått möjlighet att hyra en squashall som de ska bygga om till klätterhall.

Sidan uppdaterades 2020-07-01.