Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnad av skidliftar samt tillgänglighetsanpassning av klubblokal

Projektet drivs av: Bålsta alpina klubb

Beskrivning av projektet

Bålsta alpina klubb vill utveckla sin verksamhet och behöver anpassa sin skidanläggning för yngre barn och personer med funktionsnedsättning.

Nybyggnad av skidliftar samt tillgänglighetsanpassning av klubblokal på Håbo Yttergran 2:11 i Håbo kommun Bålsta alpina klubb vill utveckla sin verksamhet men behöver först anpassa sin skidanläggning för yngre barn och personer med funktionsnedsättning. Klubben vill bygga två nya liftar samt tillgänglighetsanpassa klubbstugans entré och toaletter. Anläggningen har idag två knappliftar på vajer som kräver styrka, koordination och balans. Typen av lift skiljer sig mycket från dagens moderna knappliftar, och anses för svår för små barn och personer med funktionsnedsättning. Ofta krävs att en förälder eller ledare åker bakom eller drar upp den åkande uppför backen i stavarna. Ny verksamhet och målgrupper är bland annat skidskolor för personer med funktionsnedsättning, yngre barn och nyanlända. Samarbete sker med kommunala verksamheter och funktionshinderorganisationer.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Kontakt

Ort
Bålsta
Sidan uppdaterades 2020-07-01.