Till innehållet

Nybyggnation aktivitetsspår, Nässjö Bodafors

Projektet drevs av: Bodafors Orienteringsklubb

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla träningsmöjligheterna för barn- och ungdomsverksamheten och samtidigt locka nya målgrupper till klubben som till exempel personer med funktionsnedsättning.

Projektets syfte är att utveckla träningsmöjligheterna för barn- och ungdomsverksamheten och samtidigt locka nya målgrupper till klubben, som till exempel personer med funktionsnedsättning. I projektet ingår att anlägga ett elbelyst och tillgänglighetsanpassat motionsspår med sarg och kilometermarkeringar i kontrastfärger. Spåret kommer att vara kantat av ett antal aktivitetsstationer. Aktiviteterna kommer bland annat att bestå av en orienteringslabyrint, hinderbana, utegymredskap och kontroller för precisionsorientering. Klubben kommer att bedriva organiserad träning i området och starta upp precisionsorientering, men tanken är även att anläggningen ska vara en plats för spontan motion.

Efter projektet

Byggnationen av det som ingick i arvsfondsprojektet är klar enligt plan och aktivitetsspåret är invigt. Några åtgärder kvarstår i anpassningen för personer med synnedsättning.

Föreningens barn- och ungdomsverksamhet har träning på anläggningen. De ska starta precisionsorientering (PreO) för personer med synnedsättning. Föreningen planerar att stå som värd för två PreO-tävlingar hösten 2022.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2020.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2020.

Kontakt

Ort
Bodafors

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-08-18.