Till innehållet

Nybyggnation av asfalterad multibana, sommaranpassad skidskyttevall samt pumptrack på fastigheten Björkskatan 1:3, Björkskatan 7:25, Hertsön 20:1, Kronan 1:1 i Luleå kommun

Projektet drevs av: Luleå Gjutaren Idrottsförening

Beskrivning av projektet

Projektets syfte är att skapa en säker och rolig träningsanläggning för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som kan användas för olika aktiviteter på hjul, som exempelvis rullskidor och cykel.

I projektet ingår att anlägga en asfalterad multibana med en integrerad pumptrack, samt sommaranpassa skidskyttevallen med bland annat en asfalterad straffrunda. Genom projektet kan föreningen utveckla ny träningsverksamhet som kan bedrivas under vår, sommar och höst, vilket förlänger träningssäsongen. Verksamheten kommer att bedrivas både i organiserad och spontan form, och klubben ska arrangera prova-på-tillfällen för att locka fler till området. Andra lokala föreningar och funktionshindersorganisationer i kommunen kommer också att förlägga verksamhet på anläggningen.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan och banan är invigd. Ett femtontal träningar per vecka sker på banan som är mycket uppskattad. Även cykelklubbar, inlinesåkare och parasportare nyttjar anläggningen. Klubben har köpt in rullskidor för att underlätta för unga att prova på att åka. Svenska skidförbundet har även arrangerat en nationell utbildning på multibanan.

Beviljat belopp

5 015 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2021.

Beviljat belopp

5 015 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2021.

Kontakt

Ort
Luleå

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2023-11-25.