Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnation av observatorium

Projektet drivs av: Hallands Astronomiska sällskap

Beskrivning av projektet

Hallands astronomiska förening vill bygga ett nytt observatorium och tillgänglighetsanpassade toaletter i en nerlagd gymnasieskola.

Hallands astronomiska förening planerar att i samarbete med Region Halland och föreningen Science Safari, skapa ett centrum för astronomi och annan naturvetenskap på orten Plönninge med barn och ungdomar som huvudsaklig målgrupp. För att åstadkomma detta vill föreningen bygga ett nytt observatorium och tillgänglighetsanpassade toaletter i en nerlagd gymnasieskola. Centret ska bli en plats där unga, antingen som medlem i föreningen eller tillfällig besökare, kan inspireras till ny kunskap och nyfikenhet på astronomi och andra naturvetenskapliga områden. Ny verksamhet blir bland annat nybörjarkurser i astronomi för barn och unga, där man får lära sig mer om stjärnhimlen, kosmologi, rymdfart, solsystemet, kartering, fotografering, göra experiment, observera och sköta teleskop. Via skype kommer unga kunna ha kontakt med specialister och andra astronomiintresserade i världen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2017.

Kontakt

E-post
Ort
Halmstad
Sidan uppdaterades 2020-06-02.