Till innehållet

Nybyggnation av omklädningsrum och samlingsrum i Ystads kommun

Projektet drevs av: Sövestads Idrottsförening

Beskrivning av projektet


Sövestad IF ansökte om pengar till sitt anläggningsprojekt på Sövestad Idrottplats 2015 i form av en nybyggnad till omklädnadsrum med dusch, handikapp anpassade toaletter, tvätt och torkrum samt samlingslokal. Vi är en förening som ligger i en by 1 mil norr om Ystad och i vår verksamhet finns det fotboll för alla åldrar och gymnastik för vuxna. All finansiering av idrottsplatsen sköter klubben med små bidrag från kommunen. Vi har idag 2 stycken elvamannaplaner och en sjumanna gräsplan som är bra och för 8 år sedan anlades den ena elvamanna och sjumannaplanen när vår verksamhet ökade. 1976 var det senast som klubblokal renoverades och det behövs verkligen nya lokaler för att verksamheten ska kunna utvecklas.  Vi har barn och ungdomar från boll och lek upp till seniorer i vår verksamhet ca 150 stycken. Totalt är vi cirka 250 medlemmar i föreningen.

Att generera tillräckligt med pengar för att vi ska komma tillstånd med detta projekt och få drömmen till att bli verklighet, nämligen att få nya lokaler till vår växande verksamhet. Målsättningen är att verksamheten ska kunna komma igång under våren 2016 och allra senast till sommaren 2016.

Det ska förhoppningsvis fungera med samarbete med kommun och skola. Föreningen ska tillsammans med kommunen diskutera fram saker som gör att ungdomsgården ska fungera och skolan ska finnas med för att få barn och ungdomar att komma ner till idrottsplatsen och vara där på kvällarna.

Ungdomarna och barnen har varit med i projektet och tillsammans med kommun och skola hoppas vi att vi ska få samsyn och delaktighet som tillsammans kan utveckla verksamheten.

Skola, kommun, medlemmar, barn, vuxna och alla som varit med i projektet ska försöka hitta bra samarbetsformer genom detta projekt !

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2015.

Kontakt

Ort
Ystad

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.