Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnation av padelbanor på Kronan 10 i Norbergs kommun

Projektet drivs av: Norbergs Tennisklubb

Beskrivning av projektet

Projektets syfte är att starta padelverksamhet för barn och ungdomar genom att anlägga en padelbana utomhus.

En padelsektion ska bildas och ansvara för att utveckla och driva organiserad padelträning för barn och ungdomar under 25 år. Utöver detta kommer det också att finnas möjlighet att spela spontant på tider som inte är bokade. Prova-på-tillfällen, sommarkurser och samarbete med föreningar och kommunal verksamhet kommer att genomföras för att nå ut till unga utanför den egna föreningen.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd och verksamheten har kommit igång. Verksamheten består av padelkurser för barn i olika åldrar, ungdomsgården och skolelever. Via tennisklubbens sommarskola når man många ur målgruppen. Padelbanan har varit ett lyft för lilla Norberg och den har inte varit svårt att marknadsföra. Kontinuerlig kommunikation och kontakt finns med skolan, föreningslivet, kommunen och via sociala medier. Det finns en plan för verksamheten som innefattar undervisning, träning, prova-på-tillfällen då bollar och racket finns att låna. Föreningen har jobbat aktivt för att få fler flickor intresserade. Klubben har även utbildat instruktörer till barn- och ungdomsverksamheten.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2018.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2018.

Kontakt

Ort
Norberg
Sidan uppdaterades 2021-09-20.