Till innehållet

Nybyggnation av skatepark - del av fastighet Moheda

Projektet drivs av: Moheda Intresseförening

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa en mötesplats för spontana utomhusaktiviteter för barn och ungdomar genom att bygga en skatepark.

Syftet med projektet är att skapa en mötesplats för spontana utomhusaktiviteter för barn och ungdomar genom att bygga en skatepark. Det kommer även gå att åka kickbike och BMX på anläggningen. Parken ska passa både nybörjare och mer avancerade åkare och kommer att bestå av betong, marksten, granitkurvor, hinder, bowl och stålrails. Verksamheten ska i första hand vara spontan, men föreningen kommer att arrangera prova-på-tillfällen i samarbete med en fritidsgård och en skolidrottsförening. Förhoppningen är att kunna bilda en skateförening.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan och skateparken invigdes maj 2021. Ett fyrtiotal företag och mer än 60 privatpersoner har varit med och bidragit till byggnationen av parken. Den spontana delen av verksamheten är i full gång med kickbike, skateboard och inlines. Fritidsgården på orten har arrangerat ledarledda prova-på-tillfällen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2020.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2020.

Kontakt

Ort
Moheda

Liknande projekt

  • Nybyggnation av skolmuseum

    Moheda Sockens hembygdsförening vill starta kulturverksamhet för barn och ungdomar i en vinterbonad föreningsbyggnad som ska ligga i hembygdsparken.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

  • Aktivitetsyta på Rödeby Östra i Karlskronas kommun

    Blivande plats för aktivitetsytan innehållande en fullmått konstgräsplan samt två st beachplaner som kan användas till spontanidrott såsom…

Sidan uppdaterades 2021-12-07.