Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Nybyggnation av skatepark - del av fastighet Moheda

Projektet drivs av: Moheda Intresseförening

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa en mötesplats för spontana utomhusaktiviteter för barn och ungdomar genom att bygga en skatepark.

Syftet med projektet är att skapa en mötesplats för spontana utomhusaktiviteter för barn och ungdomar genom att bygga en skatepark. Det kommer även gå att åka kickbike och BMX på anläggningen. Parken ska passa både nybörjare och mer avancerade åkare och kommer att bestå av betong, marksten, granitkurvor, hinder, bowl och stålrails. Verksamheten ska i första hand vara spontan, men föreningen kommer att arrangera prova-på-tillfällen i samarbete med en fritidsgård och en skolidrottsförening. Förhoppningen är att kunna bilda en skateförening.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan och skateparken invigdes maj 2021. Ett fyrtiotal företag och mer än 60 privatpersoner har varit med och bidragit till byggnationen av parken. Den spontana delen av verksamheten är i full gång med kickbike, skateboard och inlines. Fritidsgården på orten har arrangerat ledarledda prova-på-tillfällen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2020.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2020.

Kontakt

Ort
Moheda
Sidan uppdaterades 2021-12-07.