Till innehållet

Nybyggnation av skidlekpark Östanbyn 16:4 i Sandvikens kommun

Projektet drevs av: Högbo GIF

Beskrivning av projektet

Syftet med projektet är att locka fler barn och ungdomar att börja med skidåkning i en säker och rolig åkmiljö där man samtidigt tränar teknik, motorik och balans.

I projektet ingår att bygga en skidlekpark som ska innehålla 700 meter lång skicrossbana med gupp och kurvor, och en svagt sluttande yta för yngre barn. Anläggningen ska anpassas med olika svårighetsgrader för att möjliggöra nyttjande oavsett funktionsvariation.

Verksamheten på området kommer att utövas både i organiserad och spontan form. Skolor och andra skidklubbar på närliggande orter kommer också att kunna använda anläggningen. Sommartid kommer platsen att användas för cykling, och vissa delar som är asfalterade, även för rullskidor.

Efter projektet

Skidlekplatsen är öppen dygnet runt med belysning 06-22 under säsong. Anläggningen används för spontan lek och idrott av barn och ungdomar i åldrarna 4-20 år. Anläggningen används också av en rad skidklubbar som förlägger träning i Högbo.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2021.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2021.

Kontakt

Ort
Sandviken

Liknande projekt

  • Nybyggnation av minigolfbana - Gävle Väster 35:3

    Projektets syfte är att få fler barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning att börja med bangolf och ge dem förutsättningar att…

  • Nybyggnation av padelhall

    Visby tennisklubb ska utveckla sin verksamhet genom att bygga en paddeltennishall med två banor.

  • Nybyggnation av klätterlokal

    Västerviks klätterklubb ska skapa förutsättningar för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten genom att bygga en ny klättervägg.

Sidan uppdaterades 2023-08-08.