Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnation av skolmuseum

Projektet drivs av: Moheda Sockens Hembygdsförening

Beskrivning av projektet

Moheda Sockens hembygdsförening vill starta kulturverksamhet för barn och ungdomar i en vinterbonad föreningsbyggnad som ska ligga i hembygdsparken.

Föreningen vill göra det möjligt för barn och ungdomar i Moheda att utöva kulturaktiviteter vilket saknas på orten idag. De kulturaktiviteter som föreningen kommer att organisera är dels kulturskapande för barn i åldern 7-15 år och dels sångaktiviteter för nyanlända barn med målet att lära sig det svenska språket med hjälp av sång, rytmer och rörelser. För att möjliggöra detta behövs ett föreningshus. Det ska vara barnens/ungdomarnas intressen och önskemål som ska styra verksamheten och kulturaktiviteterna kommer att bestå av bland annat dans, teater eller musikal. Föreningen ser att man exempelvis kommer att kunna skapa uppsättningar och utställningar.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2017.

Kontakt

E-post
Ort
Moheda
Sidan uppdaterades 2020-06-02.