Till innehållet

Nybyggnation av träningslokal i Sundsvalls kommun

Projektet drivs av: Sundsvall Baseboll Softboll Club Mosquitoes

Beskrivning av projektet

Sundsvall Mosquitoes bygger en inomhus träningsanläggning för baseboll och softboll. Med denna anläggning kan vi träna baseboll och softboll året runt med mycket hög kvalitet. Dessutom omklädningsrum och duschar som är ett stort problem idag.

Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för att kunna träna baseboll och softboll året runt. Genom att bygga en dedikerad träningsanläggning kommer vi att öka vår attraktionskraft och kunna locka nya barn, ungdomar och vuxna att börja med våra idrotter. Utöver träningsförutsättningar är det ett stort behov att tillhandahålla omklädningsrum och duschar för domare och gästande lag.

Projektets mål är flera: - Att skapa så bra förutsättningar som möjligt att träna baseboll och softboll i Sundsvall. - Att uppfylla krav på toalett och duschar. - Att förbättra möjligheterna till rekrytering av nya medlemmar. - Att skapa en samlingsplats för föreningen, för möten och andra träffar.

För att säkerställa att projektet har en överlevnad på minst 10 år: När det gäller driftkostnader väljer vi bergvärme för lägsta möjliga driftkostnad. Vi kommer att ansöka om driftbidrag från Sundsvalls kommun som uppgår till 75% av driftkostnaderna. Pengar vi idag lägger på att hyra träningstider av kommunen, kan vi lägga på driftkostnader av vår egen träningslokal. Vi har en kultur i föreningen att vi hjälper till med skötsel av vår anläggning. Vi har sedan 1987 haft vår egen anläggning som vi skött i form av gräsklippning mm. Medlemmarna är vana med att vi hjälper till. Medlemmarna förväntas hjälpa till med bl.a. städning av lokalen, via ett rullande schema. Vi har avtal med kommunen att vi har ensamrätt till vår anläggning så länge vi har verksamhet och sköter området. Vi är en stabil förening med ordnad ekonomi. Vi har funnits sedan 1977, och har sedan en längre tid en stor ungdomsverksamhet. Det är faktorer som borgar för överlevnad, både för projektet och föreningen. Vi satsar mycket på att rekrytera och utveckla egna ledare.

Vår primära målgrupp är barn och ungdomar upp till 25 år. Av våra nuvarande tränare i föreningen är 5 av 9 under 25 år. Våra tränare är i högsta grad delaktiga i föreningens verksamhet, hur föreningen drivs och utvecklas. Vi har ett pågående arbete där vår styrelse träffar våra tränare och andra ledande roller, och tillsammans jobbar med att vidareutveckla vår förening. Alla föreningens medlemmar har fått vara delaktiga i detta projekt, att tycka till om hur lokalen ska utformas, även våra allra yngsta förmågor. Bl.a. har vi diskuterat projektet på våra årsmöten 2014 och 2015. Medlemmarna kommer att få hjälpa till under genomförandet utifrån förmåga. Efter att bygget är färdigställt kommer förstås alla få delta i nyttjandet, vi kommer att kunna erbjuda till våra ungdomar läxläsning innan träning, att anordna födelsedagskalas mm.

Att realisera projektet: Sundsvalls Kommun, Västernorrlands Idrottsförbund/Idrottslyftet, Svenska Baseboll och Softboll Förbundet, Norra Baseboll och Softboll Förbundet, företagssponsorer och privata donationer. När projektet är färdigställt: Träningsläger med/för andra baseboll/softbollföreningar, skolor som har t.ex. friluftsdagar, fritidsgårdar kan besöka lokalen, vi kommer att hålla öppet för spontanidrott, lokala företag kan anordna friskvårdsaktiviteter, andra sporter/idrottsföreningar kan nyttja lokalen, integration – Mosquitoes kommer att driva integrationsprojekt under 2016, hallen skulle möjliggöra att bedriva integrationsprojektet året runt istället för bara under sommarhalvåret.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Kontakt

Ort
Sundsvall

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.