Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Nybyggnation av två torns kabelbana för vattenskidor/wakeboard

Projektet drivs av: Fagersta Vattenskidklubb

Beskrivning av projektet

För att kunna utveckla barn- och ungdomsverksamhet, inkludera unga med funktionsnedsättning och kunna bedriva aktiviteter året om, vill Fagersta vattenskidklubb bygga en kabelbana för vattenskidor och wakeboard.

Fagersta vattenskidklubb vill bygga en kabelbana för vattenskidor och wakeboard. Dessutom kan kabelbanan användas vintertid, då vattenskidor och wakeboard kan bytas ut mot snowboard. Syftet med projektet är att kunna utveckla klubbens barn- och ungdomsverksamhet, inkludera unga med funktionsnedsättning och kunna bedriva aktiviteter året om. Med ett tvåtorns kabelsystem dras åkarna fram på vattnet längs en kabelbana istället för en båt. Fördelen är att det är säkrare då farten lättare kan anpassas efter åkarens kapacitet, samt att det är mer miljövänligt och ekonomiskt. Vid starten av banan planerar man även att bygga omklädningsrum med RWC. Utrustning kommer att finnas att låna av klubben för de som vill. Samarbete ska ske med kommunala verksamheter inriktade på barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2016.

Kontakt

Ort
Fagersta
Sidan uppdaterades 2020-06-02.