Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnation på Kalhyttan med område för skidlekplats i Filipstads kommun

Projektet drivs av: Filipstads skidförening

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att anlägga en skidlekplats i Filipstad på området Kalhyttan.

Skidlekplats är ett område där barn kan leka och öva på skidteknik. Området kommer sommartid att användas av en cykelklubb för träningar, på så sätt blir platsen använd året runt.

Det kommer att finnas låneutrustning och verksamheten ska bedrivas både organiserat och vara öppen för spontananvändning.

Föreningen har ett samarbete med FUB i Filipstad kring kommande aktiviteter i skidlekplatsen.

Efter projektet

Nybyggnationen är avslutad och allt gick som planerat. Aktiviteterna startar när temperaturen tillåter tillverkning av konstsnö. Då kommer det skapas olika sorters teknikbanor som utvecklar barns balans och skidteknik. Träningar planeras till tre dagar per vecka och utöver det kommer skolor använda skidlekplatsen till friluftsdagar och friluftstimmar. Parken kommer vara öppen och användas alla dagar i veckan. Det är skidföreningens ungdomar som kommer att utbildas och ansvara för undervisningen i skidteknik. Marknadsföring sker genom hemsida, reportage och på alla skolor. Strukturen på parken är gjord så att den ska passa alla kategorier av utövare.

Beviljat belopp

822 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2020.

Beviljat belopp

822 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2020.

Kontakt

Ort
Filipstad
Sidan uppdaterades 2021-09-22.