Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Nybyggnation, teknikbana på fastigheten Borgholm 11:1, Borgholms kommun

Projektet drivs av: Borgholms Cykelklubb

Beskrivning av projektet

Projektet ska anlägga en mountainbikebana i jord, grus och virke med tekniska utmaningar i olika nivåer för alla att träna i.

Ytan är 100 x 50 meter gräsmatta och utgörs av en befintlig pulkabacke.

Efter projektet

Borgholm CK (BCK) vill främja spontanidrott for alla i form av bana/parkcykling med mountainbike och DMY. Utöver detta ville de även skapa en anläggning för klubben att bygga en ungdomsverksamhet vid.

Målet är att fler ska upptäcka cykeln som motionsform och att de kan träna på denna anläggning samt att klubben far en levande ungdomsverksamhet.

Alla barn och unga i Borgholms Kommun är den primära målgruppen men även vuxna.

Anläggningen ska vara öppen och tillgänglig för alla med en mountainbike eller BMXY.

BCK startade upp barn/ungdomsverksamheten under hösten 2020 och genomförde sex träningspass under en sjuveckorsperiod. Utöver detta har banan använts flitigt av medlemmar, borgholmsbor och turister.

Beviljat belopp

134 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2020.

Beviljat belopp

134 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2020.

Kontakt

Ort
Borgholm
Sidan uppdaterades 2021-09-14.