Till innehållet

Odla hela livet

Projektet drivs av: Attention Göteborg

Beskrivning av projektet

Projektet vänder sig till äldre personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som är bosatta i Göteborgstrakten och som gått i pension och är intresserade av att lära sig hur man kan odla året runt hemma, på sin balkong eller i sin trädgård.

Ambitionen är att efter ett aktivt yrkesliv erbjuda målgruppen meningsfulla aktiviteter i syfte att stärka gruppens psykiska hälsa med hjälp av gemensamma odlingsaktiviteter och naturpromenader. Ett pedagogiskt studiecirkel- och handledningsmaterial med konkreta tips och råd ska produceras under projekttiden. De medverkande kommer också att få ökade kunskaper i hållbarhet och om Agenda 2030. De ur målgruppen som vill och är intresserade av odling kommer att erbjudas utbildning till cirkelledare och handledare.

Efter projekttiden kommer de som vill att kunna arbeta med information och uppsökande verksamhet för att sprida projektets ideér.

Beviljat belopp

3 369 242 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2021 och avslutades i maj 2024.

Beviljat belopp

3 369 242 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2021 och avslutades i maj 2024.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Alla kan yoga

    Projekets syfte är att förbättra fysisk och psykisk hälsa för personer med intellektuella funktionsvariationer.

  • Handboll i alla väder

  • Triathlon för alla

    Projektet ska skapa förutsättningar för att inkludera personer med funktionsnedsättning i ordinarie triathlonverksamhet. Målet är att utveckla och…

Sidan uppdaterades 2021-07-07.