Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Odla hela livet

Projektet drivs av: Attention Göteborg

Beskrivning av projektet

Projektet vänder sig till äldre personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som är bosatta i Göteborgstrakten och som gått i pension och är intresserade av att lära sig hur man kan odla året runt hemma, på sin balkong eller i sin trädgård.

Ambitionen är att efter ett aktivt yrkesliv erbjuda målgruppen meningsfulla aktiviteter i syfte att stärka gruppens psykiska hälsa med hjälp av gemensamma odlingsaktiviteter och naturpromenader. Ett pedagogiskt studiecirkel- och handledningsmaterial med konkreta tips och råd ska produceras under projekttiden. De medverkande kommer också att få ökade kunskaper i hållbarhet och om Agenda 2030. De ur målgruppen som vill och är intresserade av odling kommer att erbjudas utbildning till cirkelledare och handledare.

Efter projekttiden kommer de som vill att kunna arbeta med information och uppsökande verksamhet för att sprida projektets ideér.

Beviljat belopp

3 369 242 kronor

Projektets tidstatus

16%

Projektet startade i maj 2021 och avslutas i maj 2024.

Beviljat belopp

3 369 242 kronor

Projektets tidstatus

16%

Projektet startade i maj 2021 och avslutas i maj 2024.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2021-07-07.