Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Om- och nybyggnation av lägergård i Höör kommun

Projektet drivs av: KFUK-KFUM Region Skåne-Blekinge

Beskrivning av projektet

KFUK-KFUM Region Skåne-Blekinge vill utveckla lägergården Hallaskog utanför Höör till att bli ett center för aktiviteter och social sammanhållning för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Genom ett samarbete med lokala och regionala föreningar, verksamheter och företag vill KFUK-KFUM Region Skåne-Blekinge utveckla lägergården Hallaskog utanför Höör, till att bli ett center för aktiviteter och social sammanhållning för barn, unga och personer med funktionsnedsättning. På gården har läger, kurser och aktiviteter bedrivits i flera decennier, men på grund av att lokalerna inte är tillgänglighetsanpassade har verksamheten inte varit öppen för alla. Lägergårdens hundraåriga huvudbyggnad ska nu tillgänglighetsanpassas och en ny lokal för övernattning och aktiviteter ska byggas, vilket möjliggör både ny verksamhet och en bredare målgrupp. KFUM ska aktivt rikta sig till personer med funktionsnedsättning via sina egna lokala föreningar, funktionshinderorganisationer, kommuner och assistansbolag. Den traditionella lägerverksamheten ska utvecklas med nya tematiska upplevelseläger, möten, workshops och aktiviteter kopplat till exempelvis natur, äventyrspedagogik och trädgårdsodling.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2016.

Kontakt

Ort
Höör
Sidan uppdaterades 2020-06-02.