Till innehållet

Ombyggnad för tillgänglighetsanpassad sporthall, Sågen 8 i Klippans kommun

Projektet drevs av: FUB Klippan/Åstorp

Beskrivning av projektet

Projektet ska tillgänglighetsanpassa lokalerna på plan 1 och 2 i sporthallen ”Sågen” så att föreningarna där kan starta olika former av parasporter.

Syftet med projektet är att tillgänglighetsanpassa lokalerna på plan 1 och 2 i sporthallen ”Sågen” så att föreningarna där kan starta olika former av parasporter. Massiva betongväggar ska tas bort, ny golvbeläggning som är anpassad för parasport ska läggas in, ventilation samt nya el-dragningar och belysning ska tillkomma. FUB kommer ha flera roller i verksamheten och vara motor för alla föreningar att bredda sina verksamheter för att ge plats för bland annat personer med funktionsnedsättningar. Rollen kommer bestå av att tillföra kompetens att arbeta med målgruppen och vara kunskapsbärare och utbilda övriga föreningar. Framför allt är det gymnastik- och friidrottsföreningen som ska starta upp verksamhet för målgruppen.

Efter projektet

Föreningen är klar med byggnationen och har bjudit in till racerunning och det blev lyckade dagar och för många som testade deras bästa dag i livet enligt föreningen.

Pandemin begränsar möjligheterna för verksamheten. Friidrottsdelen med racerunning, mattcurling mm har kommit igång men ligger for närvarande på paus.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Kontakt

Ort
Klippan

Liknande projekt

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

Sidan uppdaterades 2022-02-03.