Till innehållet

Ombyggnation av Civilförsvarets ledningscentral i Mjöby kommun

Projektet drevs av: Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland

Beskrivning av projektet

Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland ska starta ett projekt för att öka ensamkommande ungdomars riskmedvetande och ge dem möjlighet prova på natur- och friluftsaktiviteter året om.

Föreningen behöver därför bygga om, brandsäkra och tillgänglighetsanpassa sin föreningslokal, ett bergsrum i skogen med samlingsrum, ungdomsrum och en övernattningsdel. Man vill också bygga en grillkåta i nära anslutning till lokalen. Den nya verksamheten består av kurser, utbildningar och läger under skollov, och kommer att drivas som ett treårigt Arvsfondsprojekt. Tanken är att projektet sedan ska leva vidare som en del i föreningens ordinarie verksamhet. Samarbete sker med kommunerna i Västra Östergötland. Projektet har avslutats i förtid. Arvsfondsdelegationen bedömde att förutsättningarna för projektets fortsatta genomförande inte var tillräckligt goda.  

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2016.

Kontakt

Ort
Mjölby

Liknande projekt

  • Byggnation av padelbanor, Vifolkavallen

    Projektet ska bygga två elbelysta utomhusbanor för padel och genom detta utöka föreningens verksamhet för barn och ungdomar.

  • Ny på landet

    Projektet Ny på landet syftar till att öka ensamkommande ungdomars möjligheter till och kunskaper om friluftsliv under årets alla årstider.

  • Anläggande av konstgräsplan och friidrottsanläggning

    Dorotea IF vill bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn- och ungdomsverksamheten genom att anlägga en konstgräsplan och en…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.