Till innehållet

Ombyggnation av omklädesrum på fastigheten Vittsjö i Hässleholms kommun

Projektet drevs av: Vittsjö Vattenskidklubb

Beskrivning av projektet

Genom ombyggnation av omklädningsrum ska föreningen göra en särskild satsning på att få fler ungdomar aktiva, särskilt flickor.

Syftet är att föreningen ska satsa på verksamhet för flickor. Idag har föreningen endast ett omklädningsrum och genom byggnation av ett omklädningsrum till ska föreningen göra en särskild satsning på att få fler ungdomar aktiva, särskilt flickor, bland annat genom att anordna ett särskilt tjejläger för juniorer.

Projektresultat

Föreningen har cirka 130 barn och ungdomar som är aktiva i föreningen. Andelen aktiva flickor i föreningen var betydligt större än pojkar inför säsongen 2021. Andelen flickor i föreningen har ökat med mer än 100% sedan 2016. Föreningen har sedan 2019 sett ett flertal positiva resultat i projektidéns riktning och föreningen har under perioden även hållit en båtförarutbildning för klubbens ungdomar. Vattenskidskolan för ungdomar 2020 fulltecknades på mindre än ett dygn från att inbjudan sändes ut och deltagarna var övervägande flickor.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2015.

Kontakt

Ort
Vittsjö

Liknande projekt

  • Anläggande av konstgräsplan och friidrottsanläggning

    Dorotea IF vill bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn- och ungdomsverksamheten genom att anlägga en konstgräsplan och en…

  • Grusbana för fälttävlan

    Rid- och Körsällskapet Sporren ska skapa en tävlings- och träningsanläggning för fälttävlan.

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

Sidan uppdaterades 2023-03-08.