Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Ombyggnation av scoutlokal

Projektet drivs av: Djupadals Scoutkår

Beskrivning av projektet

Djupadals scoutkår ska bygga om en gammal lada som ligger intill en skog i Malmös södra utkanter, för att kunna utveckla kårens natur- och miljöinriktning.

Att vara ute i naturen är en del i scoutrörelsens verksamhet, men för kårer i större städer ligger föreningslokalerna sällan i direkt anslutning till skog och natur. Djupadals scoutkår ska bygga om en gammal lada som ligger intill en skog i Malmös södra utkanter, för att kunna utveckla kårens natur- och miljöinriktning. Efter ombyggnationen ska lokalen användas under aktiviteter där barn och unga kan ta med sig naturen inomhus för att undersöka eller att göra hantverk av exempelvis vatten, jord, grenar och löv, men också för utställningar och kopplat till naturen. I projektet ingår att installera toaletter, kök, tåliga golv och laboratorievaskar för rengöring av utrustning. Lokalen ska bli en plats som även kan användas av andra naturaktiva scoutkårer och föreningar.

Samarbete sker med Malmö stad och södra Skånes scoutdistrikt.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2018.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2018.

Kontakt

Ort
Höllviken
Sidan uppdaterades 2020-06-02.