Till innehållet

Para-bangolfanläggning på Kronåsen 2:1, Uppsala

Projektet drevs av: Uppsala Bangolfklubb

Beskrivning av projektet

Projektet ska starta upp Para-bangolf i Uppsala genom att bygga en äventyrsbana och göra det roligare och enklare för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att spela bangolf.

Syftet med projektet är att starta upp Para-bangolf i Uppsala. Genom att bygga en äventyrsbana vill Uppsala bangolfklubb göra det roligare och enklare för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att spela bangolf. Banan, en så kallad Minigolf Open Standard-bana (MOS), består av konstgräs och saknar hinder. Idag finns ingen möjlighet för parabangolfare att spela organiserat i Uppsala. Samarbete och aktiviteter kommer att ske med Uppsala Handikappidrott. Anläggningen kommer att byggas under tak, vilket ger möjlighet för aktiviteter året runt.

Efter projektet

Verksamheten är öppen för alla åldersgrupper. Uppsala Handikappidrott startade Parabangolf måndagen den 11 Maj 2021 inomhus. Träningen är 2 timmar lång och är ledarledd. För närvarande är det 8 deltagare som kontinuerligt kommer till träningen. Nya deltagare kommer och testar den fina inomhusanläggningen. Verksamheten har utlyst i sociala medier och bland särskolor, fritidsgårdar och kommunala nätverk.

Prova-på aktivitet arrangerades den 31 Maj på bangolfen tillsammans med LivIhop assistans där målgruppen fick testa banor både inne och ute. Arrangemanget var mycket uppskattat och fler som blev intresserade av att börja spela.

Nu när restriktioner börjar lätta så finns det mer intresse att vara aktiv. Ett brett samarbete mellan assistansbolag, Uppsala Bangolfklubb och Uppsala Handikappidrott tar form. Föreningens vision är att ha minst 25-30 aktiva parabangolfare året om.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Kontakt

Ort
Örsundsbro

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-02-22.