Till innehållet

ParaCraft - ett liv i rörelse

Projektet drevs av: Bohuslän-Dals Parasportförbund

Beskrivning av projektet

Projektet ska stimulera vuxna personer med funktionsnedsättning till ett mera aktivt liv, ett liv i rörelse.

Projektet syftar till att stimulera vuxna personer med funktionsnedsättning till ett mera aktivt liv, ett liv i rörelse. Representanter från målgruppen får utbildning i föreningsliv på en anpassad nivå för att kunna ingå i projektets ledningsgrupp. Projektet erbjuder prova på kurser, fördjupningskurser och läger inom smide, träslöjd, keramik samt friskvård. Deltagare som finner ämnena intressanta erbjuds fortsättningskurser i sin hemkommun via Studieförbundet Vuxenskolan. Totalt medverkar sju kommuner under projekttiden. Under projekttiden tar man fram en dokumentation och en film som beskriver modellen som bl.a. sprids på en nationell konferens.

Målet är att skapa en utbildningsplattform för personer med utvecklingsstörning och blinda eller personer med synnedsättning. Inom ramen för projektet kommer en utbildningsmodell för ”ett liv i rörelse” att tas framför nationell spridning via nationella utvecklingscentra inom parasporten.

Efter projektet

Projektet har gett personer med funktionsnedsättning en möjlighet till att leva ett mer aktivt liv. Projektet har arbetat med workshops, prova-på-dagar, kursverksamhet och läger där målgruppen varit mycket involverad. En utbildningsmodell för ”ett liv i rörelse” har arbetats fram som främjar en kombination av fysisk aktivitet och deltagande konsthantverk för målgruppen.

Vid projektets avslut finns verksamheten etablerad i fyra kommuner och ytterligare två kommuner är på väg att starta upp. Det drivs vidare av IK ParaCraft i samarbete med VGR, kommuner, studieförbund och idrottsföreningar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2019 och avslutades i december 2022.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2019 och avslutades i december 2022.

Kontakt

Ort
Uddevalla

Liknande projekt

  • Lyssna till mitt öga!

    Tillsammans med användare av ögonstyrningsdatorer ska projektet undersöka hur man spelar musikinstrument med ögonstyrning och hur man kan lära ut…

  • Vi skapar tillsammans

  • Musical bridges

    Målet är att producera en musikal, av och med kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, i samarbete med etablerade utövare från Göteborgs…

Sidan uppdaterades 2023-04-14.