Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Paracykel - cykling för personer med funktionsnedsättning

Projektet drivs av: Svenska Cykelförbundet

Beskrivning av projektet

Projektet erbjuder barn och ungdomar med rörelse- och synnedsättningar möjlighet till aktivt idrotts- och fritidsliv genom att lära ut paracykling.

Målgruppen är barn och ungdomar vars funktionsnedsättning hindrar dem från att cykla på en traditionell cykelmodell. Projektet satsar på att nå cykelklubbar, skolor och lokala fritidsarrangemang som idag inte bedriver verksamhet för målgruppen men som skulle kunna bedriva paracykelverksamhet, samt organisationer som idag bedriver annan verksamhet för målgruppen. Arbetet organiseras och fortlever efter projektavslut inom ramen för en paracykelakademi som ingår i Svenska Cykelförbundet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2013 och avslutades i april 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2013 och avslutades i april 2016.

Kontakt

Ort
Stockholm - Mölndal - Falun
Sidan uppdaterades 2021-06-15.